Over ons

Wij zijn de familie Guerreiro da Silva; Roberto, Martha en onze kinderen Rodrigo en Ricardo. Roberto is Portugees en heeft zo’n 15 jaar in Nederland gewoond, waarvan 13 jaar samen met Martha in klein dorpje in Friesland.

Het besluit om Nederland in te ruilen voor Portugal is een lang gekoesterde wens. We hadden een fijn huis en allebei een prima baan. En toch wilden we het helemaal anders. We wilden graag vrij wonen op het platteland met kleinschalig toerisme, ruimte om zelf groenten te verbouwen. Portugal is een heerlijk land, het klimaat is fantastisch, het strand en de oceaan zijn om de hoek. En ook de simpele dingen in het leven; men neemt hier rustig de tijd voor een bakje koffie of een uitgebreide lunch.

Na een lange zoektocht op de onroerend goed markt hebben we in 2014 onze Quinta kunnen kopen. We hebben het huis dat meerdere jaren leeg had gestaan helemaal op moeten knappen, diverse klusvakanties later hebben we besloten het huis eerst voor vakanties te verhuren, om ons verder op de emigratie voor te bereiden.

Maar in Portugal is een toeristische activiteit op bouwen niet zo simpel. We hebben een architecte om advies gevraagd voor een ontwerp van een gastenverblijf. In totaal heeft het 2 jaar geduurd, voordat het ontwerp na heel veel wijzigingen werd goedgekeurd. Letterlijk stapels papierwerk verder konden we in mei 2018 beginnen met bouwen.

De bouw zou binnen 6 tot 8 maanden opgeleverd worden. We hebben zodra de bouw is gestart ons huis in Friesland te koop gezet, en binnen enkele maanden was het verkocht. De verhuiswagen in geladen, koffertjes ingepakt, kat in de reistas en na 3 uurtjes vliegen waren we dan gearriveerd in ons nieuwe, en ook wel weer vertrouwde thuisland.

De schouders eronder

Het was helaas allemaal niet zo makkelijk als we dachten, de kinderen hadden het erg zwaar op school, vanuit het kleine dorpsschooltje naar de grote scholen in Silves, ook werden ze nog eens gepest door de andere kinderen. De scholen hebben dit gelukkig snel weten op te lossen, en hebben de kinderen goed bijgestaan.

Ook de bouw ging niet zoals gepland, toen we aankwamen stond er nog helemaal niets, nada! Wij moesten even schakelen en dachten: “kom op schouders eronder, we gaan ze achter de broek en dan komt het allemaal wel goed!” Dat werkte helaas net even anders .

De Nederlandse projectleider was zelden of nooit op de bouw. Letterlijk alles wat mis kon gaan, ging ook mis met de bouw! En dan moet je ook nog je geduld bewaren, want Nederlandse directheid of even flink de waarheid zeggen, wordt meestal niet op prijs gesteld, en dan is het mogelijk dat je je Portugese aannemer helemaal niet meer terugziet. Wat achteraf misschien wel beter zou zijn geweest, maar dat wisten we toen nog niet.

Maar met veel pijn en moeite is anderhalf jaar later de bouw klaar. Toen nog meer dan een jaar wachten op het papierwerk voor de vergunning. Uiteindelijk de licenties gekregen, zaten we weer midden in de corona-crisis. Het was een zeer zwaar en frustrerend proces. Stiekem nog wel eens gedacht, was ons voorspelbare leventje in Nederland nu echt zo slecht? Waarom waren we hier ook alweer aan begonnen?

Hier hebben we het allemaal voor gedaan!

Maar dan begint het leuke werk, eindelijk de verhuisdozen uitgepakt, onze spullen voor het gastenverblijf die we door de jaren heen verzameld hadden vonden een plekje, en dan kom je eindelijk op het punt dat je om je heen kijkt en denkt hier hebben we het voor gedaan. We hebben er ontzettend veel van geleerd, in allerlei vlakken, niet alleen qua klussen, maar vooral omgaan met tegenslagen! De kinderen hebben ook hun draai gevonden. Inmiddels hebben we enkele seizoenen achter de rug, en het is werkelijk geweldig, en alles wat we hadden gehoopt, we ontmoeten veel mensen van allerlei landen en dat maakt ons werk ook heel bijzonder!

We hebben hier ook de ruimte voor Roberto zijn grote passie, een natuurlijke biologische moestuin. De groentes eten we zelf maar gebruiken we ook bij het ontbijtbuffet, en maaltijden, evenals de noten, olijven en vruchten van onze bomen.

Roberto is geboren en getogen in Silves, en kan onze gasten van alles vertellen over de omgeving, de mooiste stranden en over de rijke historie van Silves.

Dit was onze droom om iets moois te creëren op deze fijne plek. Om hier zelf te leven en te werken, deze plek te delen, en te doen wat we het liefste doen, een aangenaam verblijf creëren voor onze gasten die ook komen genieten van al het moois wat de Algarve te bieden heeft.

Bent u op zoek naar een verblijf in de Algarve, check onze beschikbaarheidskalender of neem gerust contact met ons op!