OMGEVING

ACTIVITEITEN

Wandelen

De Algarve is ook zeer geschikt voor wandelaars, in de omgeving van Silves kunt u prachtig wandelen, in de Serra de Silves, of de omgeving rond de Barragem do Arade (het stuwmeer van Silves) Ook ligt Silves aan de “Via Algarviana” De Via Algarviana is een 300 kilometer lange wandelroute tussen Alcoutim aan de Spaanse grens (oosten) en Cabo de São Vicente in het westen. Een echte aanrader is de "Percurso de Vale Fuzeiros", een wandeling in het achterland van de gemeente Silves, wandeling door het Neolitische tijdperk met onderweg diverse archeologische bezienswaardigheden o.a. Menhirs en graven uit de Visigothische periode. Vanuit Monchique starten er ook diverse wandelingen vanaf het hoogste punt door de mooie omgeving boven op de berg. Enkele dorpen nabij de kust hebben de zogenaamde “Boardwalks” Bij het plaatsje “Alvor” loopt achter het strand een loop boulevard, je loopt heerlijk en op verschillende plaatsen kan je terug naar het strand. De Carvoeiro boardwalk is een pittoreske klif top wandeling dat loopt vanaf het “ Nossa Senhora da Encarnação” fort tot de Algar Seco rots formatie. Het is een korte wandeling met geweldig uitzicht over de schitterende kustlijn. De wandelroute 'Seven Hanging Valleys' in Lagoa is uitgeroepen tot het beste wandelpad van Europa. Deze wandeling is spectaculair! De route loopt officieel gezien van Praia da Marinha naar Praia da Vale Centeanes en kun je gerust schilderachtig noemen. Ook de vele stranden lenen zich prima voor een heerlijke strandwandeling.

Mooie steden, dino’s en het einde van Europa

Naast Silves, is ook de stad Lagos een leuke stad om te bezoeken. Lagos is een van de oudere steden van de Algarve. Waar Lagos in de 13e eeuw in handen was van de Moren, werd het in dezelfde eeuw herveroverd door de Portugese koning Alfons de 2e. De stad bloeide hiermee volledig op. De overdekte slavenmarkt van Europa werd er gevestigd en werd het centrum voor ontdekkingsreizen in Portugal. Het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder vindt je in Lagos. De slavenmarkt vind je aan de rechterzijde van Praça do Infante D. Henrique. Tegenwoordig gaat het er wat humaner aan toe en worden er tentoonstellingen gehouden.Het centrum van Lagos is compact, rondom het centrum vind je nog een deel van de stadsmuren. Vanaf de muren heb je een mooi uitzicht over de stad. De panden in de stad zijn versierd met kleurrijke azulejos(tegels). Een van de bekendste bezienswaardigheden in Lagos is het fort; de Forte da Ponta da Bandeira. Lagos is ook rijk aan mooie kerkjes, waarbij de Igreja de Santo António er met kop en schouders bovenuit springt. De buitenkant oogt wat simpel maar van binnen is een rijkelijk met goud versierd interieur. Nabij Lagos vind je de Ponta da Piedade dit is een bijzonder landschap, met schitterende wandelpaden die langs steile kliffen navigeren. Je kan de Ponta da Piedade ook verkennen via een boottocht langs de kliffen. Als je Lagos hebt bezocht rij een stukje verder door naar Praia do Salema, hier op een groot blok kalkzandsteen vind je de pootafdrukken van een plantenetende dino die hier 125 miljoen jaar geleden leefde en rondliep.

Wie nog verder rijdt langs de westkust komt bij het meest zuidelijkste punt van Europa de Cabo São Vicente. De kust is ruig, kale heuvels, rotsen, duinen en verlaten stranden bieden een prachtig schouwspel. Fascinerend zijn de vissers die zitten te vissen op de hoge kliffen met gevaar voor eigen leven. Even verderop ligt het Fort van Beliche, een andere attractie is het 16e eeuwse fort “Fortaleza de Sagres” Een enorm imposant fort dat een grote rol heeft gespeeld in de tijd van de Portugese ontdekkingen.

Voor de kids

Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven in de Algarve, naast het strand waar kinderen zich meestal ook eenvoudig uren kunnen vermaken, zijn er in de nabijheid van Quinta das Piteiras ook nog leuke parken die je kunt bezoeken.

Aqualand in Alcantarilha is zeker de moeite waard voor een dagje uit. Heel veel glijbanen en waterattracties die zelfs voor volwassenen leuk zijn!

Slide and Splash in Lagoa is ook een waterpretpark, zeer geschikt voor kinderen die goed kunnen zwemmen. Hier kun je gerust een dag doorbrengen zonder je te vervelen.

Zoo marine, Guia een combinatie van dierentuin, pretpark, waterpark en dolfinarium. Mooi park met dolfijnenshows, vogelshows, piratenshows. Er is een zwembad en er zijn ook leuke attracties voor de wat jongere kinderen.

In Algoz bevindt zich de Krazy world zoo, een soort kinderboerderij. Er zit ook een zwembad bij!

In Lagos kunt u naar een echte Zoo.

Stranden

De Algarve telt 180 kilometer kust met de mooiste stranden in allerlei variaties. Het strand wat in de gemeente van Silves is gelegen is Armação de Pêra, Praia Grande is echt schitterend, je kan via een houten brug over de duinen naar het ruime brede strand lopen. Je kan er ook wandelen er is een laguna vlakbij waarbij je soms flamingo’s kan spotten.

Nabij Carvoeiro vindt je Praia da Marinha wat al eens is verkozen tot mooiste strand van Europa, ook Praia do Carvalho is er eentje die je gezien moet hebben, het is een klein strand omgeven door steile kliffen, je moet een tunnel door om het strand te kunnen bezoeken.

In de Oost-Algarve kun je ook met een veerbootje naar eilandjes waar ook prachtige stranden zijn. bv. Ilha de Tavira.In Praia do Barril kun je zelfs met een treintje naar het strand.

In de westkust nabij Lagos zijn ook fantastische stranden Praia Dona Ana, Praia da Batata

Er zijn er teveel om op te noemen, huur een auto en ontdek je favoriete strand.

5 bijzondere plekken in de Algarve en Silves omgeving

Krijg ons gratis e-book, waarin diverse bezienswaardigheden worden besproken.
- met tips van 5 bijzondere plekken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in de Algarve.
- deze activiteiten zijn niet ver van onze accommodatie, en zijn ook perfect voor het laag-middenseizoen.
- wij kunnen jou tijdens de vakantie van alles vertellen over deze bezienswaardigheden schrijf je in en blijf op de hoogte van inspiratie en voordeel uit de Algarve!


E-book aanvragen

* indicates required