De Algarve verkennen vanuit een heerlijke accommodatie in een natuurlijke omgeving, weg van het massatoerisme, maar niet in de middle of nowhere?

Quinta das Pitairas is vanwege zijn centrale ligging, met alle voorzieningen dichtbij (1 km. van de stad Silves), de ideale uitvalbasis voor cultuur- wandel- of strandvakanties voor stellen, singles of gezinnen met kleine kinderen (tot 2 jaar).

Silves ligt ook nog eens op de wandelroute Via Algarviana, van (oost naar west Algarve) waardoor het ook een geschikte stopplek is voor wandelaars.

Na een dagje op een van de mooiste stranden van de Algarve kun je aangenaam verkoeling zoeken in het zwembad of neem een verfrissende douche in de “koude” buitendouche. Lekker in de schaduw op een ligbedje onder de Yuka met een goed boek.

De Quinta is genoemd naar de vele cactussen die rond het domein staan (Agave's worden Piteiras genoemd in het Portugees) Het totale domein is 1,3 groot en bevat diverse bomen, olijven-, amandelen-, johannesbrood- en vijgenbomen

Het oudste gedeelte van het woonhuis stamt uit 1900, en het kleinschalige gastenverblijf de “Turismo Rural” is in 2018/2019 gebouwd. Het gastenverblijf is ontworpen met het idee het bij het woonhuis te laten passen met typische Portugese elementen maar wel met modern comfort.

De 5 comfortabele gasten kamers zijn ruim en licht. En er is een groot terras aanwezig voor de kamers, zo kan je vanuit je bed uit lekker naar buiten en heb je werkelijk een prachtig uitzicht op het Monchique gebergte en ben je omringd door de vele olijf-en johannesbroodbomen.

Ook s’avonds kun je hier geweldig zitten want je zit op de eerste rij voor een prachtige zondondergang, lekker Portugees wijntje erbij en je avond kan niet meer stuk.

Ontbijt


Het ontbijt wordt 's ochtends vanaf 7.30 tot 10.00 gereserveerd in de vorm van een buffet.

In de "bijna"altijd zonnige Algarve kun je je dag niet beter beginnen dan met een heerlijk ontbijtje in de frisse lucht met de ochtendzon.

Quinta das Piteiras heeft een heerlijk ruim terras nabij de ontbijtruimte, waar je heerlijk kunt genieten van verse broodjes, vers sinaasappelsap (Silves is niet voor niet "Capital da Laranjas") huisgemaakte confituur, zuivel, verse kaas en vleeswaren, streekproducten en nog veel meer!